Oli sopivan  tuntuinen sää lähteä kävelemään lähitienoolle. Mittakaavat hämmentävät. Joku paikka tai rakennus saattaa näyttää  ikkunasta katsoen olevan ihan lähinaapurissa, mutta välimatka voi todellisuudessa olla kolme-viisi kilometriä. Tämä mielessä tehtiin vain itse asiassa pikku reissu kävellen asuinalueemme talorykelmän ja järven välissä olevalle kävelytielle.

Bayside Gardenin uusimmat talot on rakennettu 2008. Uusimmalla alueella, jolla meidänkin koti on, on kauttaaltaan rakennetut puutarhat päällystettyine polkuineen. J on jo tottunut alla olevaan näkymään. En yhtään enää ihmettele, että kesällä koti-Suomeen tultuaan J sanoi Suomessa olevan tosi sotkuisen näköistä. Sotku oli siis luonnontilainen maisema eivät roskatsurprise

Tällaisia polkuja hiippailimme ja hiippailemme porteille, joissa aina on miehet tai naiset passissa. Portista pääsee ulos ja sisään vain kulkukortilla, jollaiset meillä kaikilla on. Jos J on mukana, vahdit saattavat aukaista portin. Ylipäätään ei voi olla huomaamatta ainakin näiden porttivahtien asennoitumista perheen miehiin ja naisiin. Jos kuljetaan yhdessä, vanhinta miestä tervehditään. Muiden ei ole niin väliksi. Jos kuitenkin kuljen yksin, niin ni hao saa kyllä vastauksen. Epäkohteliaisuutta en ole kokenut. Jos alueelle on tulossa kiinalainen, ayi, vieras tms. joka ei asu alueella, pitää hänen näyttää henkilökorttinsa portilla.



Porttivahtien lisäksi seudulla pyöriskelee poliiseja ja vielä johonkin muuhunkin uniformuun puettuja tyyppejä, kai sotilaita. Alue on suojattu ja sitä vahditaan koko ajan, mikä tuntuu yliampuvalta. Kai heillä on syynsä. AInakin työpaikkoja tulee sillä vahtimisen määrällä. LIsäksi aluetta ympäröivän aidan tolppien päälle on liimattu teräviä pellinpaloja roistojen kiusaksi.






Ja itse aidan päällä kulkee hirmu piikkirautalankakyhäelmä. Joissain paikoin on myös valvontakameroita. Että suojassa ollaan. Voihan olla tietenkin niin, että koska alueella asuu myös tosi rikkaita ihmisiä, ryöstöt, kidnappaamiset, yms. yritetään näin tehdä mahdottomiksi.



Asuinalueen edessä ennen rantaa kulkee nelikaistainen katu, jonka molemmin puolin on väljät mopotiet.




Rantanurmella on taiteita. Tässä soittavia naishahmoja ripustettuina nuottiviivastolle.



J kävelemässä rantaan päin. Heti astuttuani nurmikolle jotkut öttiäiset pistelivät nilkkani punaläikkäisiksi. En nähnyt koko elukoita, mutta jonkun aikaa kutisi. Onneksi meni ohi toisin kuin pari viikkoa sitten saamani jonkun purema, joka kyljessä punotti pitkän aikaa. Todella suuria ja komeita perhosia olemme nähneet. Emme ole kuitenkaan onnistuneet kuvaamaan niitä.

Taustalla näkyvä valtaisa kaksoistorni on Suzhoun tulevia ylpeydenaiheita kunhan se valmistuu. Siihen tulee kai sekä asuin- että toimistotiloja.




Ilta oli mukavan leppoisa, joten ihmisiä oli tullut rantatielle kuljeskelemaan ja viettämään aikaansa. Näitä mopoja on paljon. Hyvin usein mopon päällä voi olla kolmekin ihmistä ja kaikki ilman kypäriä. Pienet lapset laitetaan seisomaan kuljettajan jalkojen väliin ja siitä vaan matkaan. Kiinalaiset ovat hyviä nukahtamaan missä vaan. Olen nähnyt lapsen pää nuokahdellen takapenkillä, kun aikuinen on ohjannut vauhdikasta mopoa vilkkaassa liikenteessä.



Huom. musta nuoli. Siinä on kotimme rantatieltä nähtynä.



Taidetta edelleen.





Kevään ja kesän kukkimisaika lienee suurimmaksi osaksi ohi.  Joitain kukkivia kotistepensaita ja -puita vielä näkee. Tässä yksi, joka kukkii myös valkoisena. Pihassa olen huomannut hyvin kirkasväristen, mutta pienikukkaisten matalien kasvien kukkiva kerrassaan kuivissa kukkaruukuissa. Osan päivästä kukat ovat supussa ja taas aukeavat. Multa tai mitä se nyt onkaan on ihan kuin kiveä, mjutta kukat loistavat.



Ilta tulla humpsahtaa nopeasti. Klo 19 on jo pimeää.

Terveisin H